"Kvalifiserer Champions League -vinneren automatisk?"

instagram viewer

Champions League er den fremste ligaen i europeisk klubbfotball. Men hvem kan delta? For eksempel kvalifiserer vinneren automatisk for året etter? Disse og andre spørsmål er nøyaktig regulert.

UEFA Champions League

de Champions League er oppfølgingskonkurransen til den tidligere Europacupen, der mesterne individuelle europeiske ligaer konkurrerte mot hverandre og Europacupvinnerne av de nasjonale mesterne fast bestemt.

• Champions League ble introdusert av det europeiske fotballforbundet UEFA for sesongen 1992/93 med noen få endringer sammenlignet med European Champions Cup, som først og fremst er basert på økonomiske interesser legge. I motsetning til Champions League ble Europacupen spilt fra start i knockout -systemet med en returoppgave. For de store europeiske klubbene betydde det at hvis ting gikk uheldig for dem, ville de gjort det Eliminer i første runde og tjen ikke lenger penger i en internasjonal konkurranse kunne.
  • Spesielt av hensyn til de mektige klubbene ble det allerede satt opp en gruppespill som dem i det siste året av Europacupen 1991/92. kjent fra verdens- og europamesterskap introduseres, slik at flere kamper og dermed visse inntekter er garantert for hver klubb var. Fra året etter ble konkurransen da kalt UEFA Champions League.

Er automatisk kvalifisert: Vinneren av forrige år

Gjennom årene har det blitt gjort noen endringer i Champions League, både når det gjelder konkurransemåten og antall deltakere og kvalifikasjoner. For eksempel var det til tider to gruppefaser, slik at klubbene som overlevde den første gruppefasen hadde, kunne spille flere kamper igjen, først da gikk det inn i kvartfinalen Knockout -spill

• Siden sesongen 2003/2004 har Champions League startet med en gruppespill, hvoretter knockout -kampene begynner med åttendedelsfinalen. Både gruppen og knockout -kampene finner sted både første og andre etappe. Et unntak er finalen, bare en spilles her og vinneren avgjøres ved straffesparkkonkurranse om nødvendig.
  • Europa og Champions League i fotball - forskjeller

Hver fan drømmer om å ha sin egen fotballklubb om tre ...

• Antall mulige deltakere per liga ble utvidet til fire for sesongen 1999/2000. I de første årene av den nye konkurransen, derimot, var det bare de nasjonale mesterne som var kvalifiserte; fra sesongen 1997/98 og utover kunne også toerne fra de sterke europeiske ligaene delta.
  • For å avgjøre hvilken europeisk liga som får hvor mange startplasser, holder UEFA en rangering kjent som UEFAs femårige rating eller UEFA-koeffisienten. Denne rangeringen definerer også hvilke ligaer og hvor mange deltakere som får delta i Europa League, den tidligere UEFA -cupen. Jo bedre en liga er plassert på rangeringen, desto flere plasser har den i mesterne Liga også, for svake ligaer betyr det at selv de nasjonale mesterne ikke er automatiske er kvalifiserte.
  • For eksempel, for de tre første landene på listen, bestemmer reglene at både mesterne og toerne og Tredjeplasserte spillere i de nasjonale ligaene har lov til å delta i Champions League, mens fjerdeplasserte spillere kan delta i flere kvalifiseringsrunder å kvalifisere. I disse kvalifiseringsrundene er det også muligheten for mesterne fra de svakere ligaene til å få retten til å delta.
  • Men er Champions League fortsatt en Champions League hvis selv fjerdeplasserte spillere får spille? Du kan krangle om dette, og noen tror at du også kan la den femte, syvende eller tiende spille sammen. Men det er allerede mulig, i det minste i teorien, nemlig når et lag i ligaen bare er femte, syvende eller tiende plass, men den store potten vinner, fordi vinneren av forrige år alltid er automatisk utdannet.

Så UEFA regulerer sin viktigste klubbkonkurranse veldig presist.